KH Sint-Cecilia Rotselaar – Er was eens…

KH Sint-Cecilia Rotselaar is genomineerd met de kinderopera Er was eens… van Jan Van der Roost.  De koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Rotselaar en Sint-Hilarius Bierbeek onder leiding van Peter Van Montfort; het kinder- en jeugdkoor Cantando uit Boutersem en een gelegenheidskoor onder leiding van Sara Cauwenberghs en 2 bekende, jonge acteurs Maarten Schuermans en Tine Priem zetten deze unieke productie van Jan Van der Roost op de planken. De bekendste sprookjes van Grimm worden vormgegeven in een totaalconcept van muziek, woord en zang.

Bovendien willen deze verenigingen met de voorstelling een bijzondere doelgroep aanspreken, namelijk slechthorenden. Hiervoor schakelen ze voor de voorstelling van 7 maart 2015 onder meer een Tolk Vlaamse Gebarentaal in  en zal de zaal voorzien zijn van een ringleiding. Een ringleiding zorgt ervoor dat slechthorenden met een hoortoestel het geluid in de concertzaal kunnen beluisteren zonder storend omgevingsgeluid.

Het kernwoord van deze voorstelling is bovendien beleving. De beleving van het publiek zal een essentieel onderdeel zijn binnen het geheel.

Dat er binnen dit creatief initiatief ook nog rekening wordt gehouden met een bijzondere doelgroep die binnen onze sector te zelden wordt aangesproken, maakt het geheel al helemaal buitengewoon. Hierdoor gelooft het panel van de Vlamo Award erin dat deze voorstelling een zeer blijvende impact kan nalaten.

Website KH Sint-Cecilia Rotselaar
Website KH Sint-Hilarius van Bierbeek
Website kinderkoor Cantando

Data:

  • zaterdag 7 maart 2015,19u – Polyvalente zaal De Toren, Rotselaar (met Tolk Vlaamse Gebarentaal)
  • zondag 8 maart 2015, 11u en 15u – Polyvalente zaal De Toren, Rotselaar
  • zondag 15 maart 2015, 11u en 15u – cc de borre, Bierbeek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s