Zaterdag 7 maart – Er was eens…

Nu zaterdag 7 maart wordt het startschot gegeven voor de uitvoeringen van de genomineerde initiatieven. Er was eens…, de voorstelling van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia RotselaarSint-Hilarius Bierbeek en het kinder- en jeugdkoor Cantando uit Boutersem bijt de spits af. Na veel voorbereidingen, repetities met acteur, koor èn orkest en knutselwerk aan het decor zijn ze er meer dan ooit klaar voor:
Nadat ieder (koor, orkest, acteurs) zijn eigen onderdeel zelf ingestudeerd had, brengen we sinds begin februari alles samen. Zo heeft het orkest al samen met het koor de liedjes gerepeteerd. Dat was een bijzondere ervaring. Maar liefst 100 kinderen stelden zich op achter het orkest en zongen, al helemaal uit het hoofd en in 2 stemmen, al hun liedjes over Roodkapje, Repelsteeltje en Doornroosje. We kregen koude rillingen van de prachtige akkoorden en hoe alles zo mooi samenklonk. Iedereen leerde wat rekening houden met elkaar: het orkest dat zeer zacht moet spelen als het koor zingt, de koorleden die naar de dirigent moeten kijken. Maar al snel zat het goed.
Daarnaast repeteerde ook acteur Maarten al met het koor. De kinderen zullen immers niet enkel zingen, maar ook acteren, mee het (levende) decor uitmaken en verplaatsen, zodat het een uitzonderlijke belevenis kan worden en zeker geen (saai) statisch koor met orkest.
De laatste weken wordt het geheel nu als een soepel lopende machine in elkaar gepast.
De kaartenverkoop loopt zeer goed. Van de 5 voorstellingen zijn er al 2 zo goed als uitverkocht. Ook de dove of slechthorende toehoorders vinden hun weg naar de speciale voorstelling op 7 maart om 19u met Tolk Vlaamse Gebarentaal.
Als voorproefje alvast enkele foto’s. Het decor blijft wel een verrassing voor wie komt kijken. En hiervoor krijg je nog de kans op volgende data:
Voorstellingen in zaal De Toren Rotselaar: 
zaterdag 7 maart 2015 om 19u
De uitvoering van 7 maart is een bijzondere uitvoering met Tolk Vlaamse Gebarentaal. De zaal zal dan ook voorzien zijn van een ringleiding.
zondag 8 maart 2015 om 11u en 15u
Voorstellingen in De Borre Bierbeek:
zondag 15 maart 2015 om 11u (15u-UITVERKOCHT)
niet-genummerde kaarten, deuren open half uur voor aanvang voorstelling
rep er was eens rep er was eens 5 rep er was eens 4 rep er was eens 3 rep er was eens 2

Een gedachte over “Zaterdag 7 maart – Er was eens…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s