KF Sint-Jozefsgilde Mol-Sluis gaat met Alleendje op weg.

Deelnemen aan en genomineerden worden voor de Vlamo Award gaat niet over één nacht ijs. Voorbereidingen, samenwerken, creatieve ideeën en beslissingen nemen… Het hoort er allemaal bij. Hedwige Adriaens gaf ons een verslag van hoe zij met KF Sint-Jozefsgilde Mol-Sluist met Alleendje op weg gaan naar de Vlamo Award 2015:

December 2013 :  Kevin Houben, dirigent van de Kon.Fanfare St.Jozefsgilde uit Mol-    Sluis , doet het voorstel aan ons bestuur om de samenwerking aan te gaan met de professionele theatergroep Tweelicht & Zoon.

Januari 2014: We nemen contact op met Jos Dom, hij is het aanspreekpunt binnen de theatergroep, met de vraag tot samenwerking. We krijgen hierop een positief antwoord met het theaterstuk Alleendje als voorstel.

In deze voorstelling zit behoorlijk wat muziek, die net zo goed of beter nog zou kunnen gebracht worden door een orkest. Onze dirigent mag in overleg de muziekkeuze zelf invullen. Er is een stapliedje dat gedurende het verhaal regelmatig terug komt. Dit zou  uitgewerkt en herschreven kunnen worden voor fanfare.

Alleendje wordt een familievoorstelling waarbij ook volwassenen zich kunnen amuseren.
Het wordt een voorstelling vol spiegels, over zien en (niet)willen gezien worden. Over wat schoon is en wat lelijk. Over groepsgeest, erbij horen, zondeschapen en zwarte eendjes. Over persoonlijkheid in een vaak ‘elleendig’ bestaan.

We krijgen ook het voorstel om een schoolvoorstelling van deze theatergroep  bij te wonen.

Februari 2014 : Op 19 februari gaan we met 3 bestuursleden in het CC van Leopoldsburg een voorstelling van Tweelicht & Zoon bekijken en het heeft ons als volwassenen inderdaad geboeid van begin tot eind.

Maart 2014 : We beslissen dat we hiermee verder willen gaan en zoeken een geschikte datum en concertzaal.

Fanfare ontmoet theater zal doorgaan op 9 mei 2015 in de conferentiezaal van VITO, Boeretang 200 te Mol. Een zaal met 491 zitplaatsen.

Juni 2014: Vlamo Award 2015: Deadline nadert!  Vlamo is op zoek naar een initiatief dat creatief is en door de buitengewone vorm een blijvende impact op de omgeving heeft.

Precies hetgene dat we voor ogen hebben met ons project voor 2015!

Wij willen natuurlijk deelnemen en dienen ons voorstel tijdig in.

Augustus 2014: Onze voorzitster nodigt bij haar thuis dirigent Kevin Houben en Jos Dom uit voor een gesprek. Op deze zomerse avond wordt in grote lijnen het project uitgewerkt.
Kevin en Jos spreken af wanneer en hoeveel muziek er wordt voorzien. Er wordt voorgesteld om een kinderkoor te maken met de leden van onze jeugdfanfare en het bestaand stapliedje te laten herschrijven voor fanfare, … en nog zoveel meer. Stof genoeg tot na denken!

September 2014: Het panel van Vlamo Award heeft overlegd en nodigt ons uit voor een mondelinge presentatie op 8 november. Het panel looft het feit dat wij ons willen inzetten op een maatschappelijk relevant thema: pestgedrag.

November 2014: Op 8 november rijden we  samen met 4 bestuursleden van onze fanfare richting Wemmel. We worden verwacht in GC De Zandloper voor onze presentatie. Met toch wel de nodige zenuwen maar met volle overtuiging stellen we ons project voor. Nu is het  afwachten geblazen tot half november of we wel of niet genomineerd worden voor de Vlamo Award 2015.

Op 15 november krijgen we het heuglijke nieuws dat de Kon.Fanfare St.Jozefsgilde Mol-Sluis met Alleendje genomineerd wordt . Het thema pestgedrag en de intentie om er achteraf nog mee aan de slag te gaan wordt positief bevonden. Het panel waardeert het initiatief van de fanfare om  een samenwerking met Tweelicht & Zoon aan te knopen om zo uit de comfortzone te treden en een nieuwe uitdaging  aan te gaan.

December 2014: Koen Peeters, onze jeugddirigent, gaat de muziek van het bestaand stapliedje van de voorstelling herschrijven voor fanfare. Het stapliedje zelf wordt gezongen door een kinderkoor gevormd met kinderen die initiatielesjes volgen bij Koen en met muzikanten van onze jeugdfanfare Toeternietoe. Deze kinderen spelen nog niet mee met de grote fanfare. Zo worden ook zij actief bij het project betrokken.

Januari 2015: Op 2 januari komt het jeugdbestuur samen om te vergaderen over het jeugdweekend dat zij organiseren voor de kinderen die initiatielesjes muziek volgen bij ons en voor de muzikanten van Toeternietoe. Dit weekend gaat door op 13, 14 en 15 februari. Vooral bedoeld om het jaarconcert en toeterkesdag (onze muzikale kindernamiddag)op punt te krijgen. Tijdens het jeugdweekend gaan ze ook  het stapliedje aanleren voor Alleendje. Er ontstaat ook het idee om tijdens toeterkesdag (dat plaatsvindt op 25 april) het thema pesten aan te kaarten en zo tevens aandacht op te wekken voor de voorstelling van 9 mei .
Op 5 januari is er een vergadering gepland enkel voor de verdere bespreking en uitwerking van het evenement.

Er worden afspraken gemaakt wie wat op zich neemt zoals oa. ontwerp affiche, opstellen van aangepaste brief voor toelichting van  schooldirecties en jeugdverenigingen , afspraak maken bij brouwer , podiumelementen reserveren bij gemeente Mol , sponsorformulier opstellen . Dit moet nu zo snel mogelijk gebeuren.
Het eerste contact met coördinerend directeur KOMvzw  (10 katholieke basisscholen) wordt gelegd op 7 januari. We brengen haar op de hoogte van ons project Alleendje. Zij staat hier zeer positief tegenover en vertelt ons dat op 19 april nationaal  “de dag van Pesten” is  op scholen en dat hieromtrent gewerkt wordt. Komt goed uit voor ons ..

Op 15 januari brengt zij tijdens de directievergadering iedereen op de hoogte. Men is enthousiast en we krijgen ook de toestemming om in alle scholen flyers en of affiches te verdelen.
De bedoeling om kennis te maken met het theaterstuk en de muzikale omkadering om er nadien in de klas nog mee aan de slag te gaan (thema pesten) wordt meegedeeld. Indien leerkrachten interesse hebben om het project bij te wonen zijn er per school 2 vrijkaarten te verkrijgen.
Het sponsorformulier is ondertussen ook in orde , dus vanaf nu gaan we op zoek naar sponsors in de omgeving .

Het ontwerp van de affiche, flyer is zo goed als klaar, nog even de goedkeuring vragen aan de overige bestuursleden en theatergroep. We laten ze dan zo snel mogelijk afdrukken zodat we met de reclamevoering kunnen beginnen.
alleendjeIn de loop van de volgende weken gaan we de jeugdverenigingen nog contacteren. We verwachten van de muzikanten vanaf nu een optimale aanwezigheid tijdens de komende repetities. Ons jaarconcert komt er nog aan in maart en de voorbereiding van Alleendje wordt opgestart.

Nog heel wat te doen dus vooraleer de grote dag nadert!

Hopende op een groot succes en een vriendelijke groet vanwege de muzikanten, dirigent en bestuur van de Kon.Fanfare st. Jozefsgilde uit Mol-Sluis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s