I-music: Klaar? … START!

Deze week brachten enkele muzikanten van de K.H. St. Cecilia Rotem aan alle leerlingen van de laatste kleuterklas tot en met het 3e leerjaar een bezoekje in de klas of in de muziekles. Ook op het programma van de digitale week kon het I-music team niet ontbreken! Met de tablet, klarinet, dwarsfluit of hoorn in de hand, kom je door heel het land!

Klop, klop! We steken2 onze neus even binnen in de klas. ‘Dag juffrouw, dag meester, dag kindjes … mogen wij jullie even storen? Wij komen jullie graag uitnodigen voor onze familievoorstelling I-music op 1 mei!’ We worden hartelijk onthaald en nieuwsgierige blikken volgen ons wanneer we al ons materiaal klaar zetten. 1

3

 ‘Wie kent er een tablet?’ Alle vingers gaan in de lucht! ‘Ik heb er eentje, ik ook’ roepen enthousiaste kindjes door de klas. ‘Van wie heeft oma of opa een tablet?’… enkele vingertjes gaan de lucht in. ‘Mijn oma speelt daar spelletjes op! Mijn opa heeft er eentje maar die kent er niets van!’

4‘Wie luistert er naar muziek op zijn tablet? Of speelt er ook iemand muziek met zijn tablet?’ We krijgen antwoorden die gaan van YouTube, tot mp3 tot pianospelen met de tablet. De kinderen zijn zeer enthousiast en toch staan er nog enkele bijzondere dingen in de klas die hen nieuwsgierig maken, ze kunnen hun ogen er moeilijk vanaf houden.

Wanneer we vertellen dat Mila haar tablet op 1 mei gaat tonen aan opa Remi volgen alle kinderen in spanning. We vertellen hen immers dat Mila ook muziek kan spelen met haar I-music app en tonen hen hoe dat in zijn werk gaat. Mila kan namelijk een heel harmonieorkest bouwen met hulp van haar I-music app. Dat wordt gesmaakt door het jonge publiek en ook de juffen en meesters zijn benieuwd.5

Dan nemen we onze echte instrumenten. ‘Kennen jullie deze mooie instrumenten?’
‘Een blokfluit! Een trompet! Nee, een stokfluit! … ‘ De gekste namen vliegen door de klas. De dwarsfluit, de hoorn of de klarinet, daar hebben de kinderen nog niet van gehoord. Dus laten we enkele noten klinken. Oogjes worden groter, mondjes vallen open… verwondering overvalt iedereen.

6 7

Hoe doe je dat? Dat klinkt mooi!… Mag ik ook eens?’ De dwarsfluit, de hoorn, de klarinet… ze gaan allemaal rond in de klas. Er wordt een beetje zenuwachtig gegiecheld, oogjes fonkelen en al snel klinken de instrumenten in de klas. Er zitten enkele geboren muzikanten bij!

‘Als je mag kiezen, muziek spelen op je tablet of eens op een echt instrument van het harmonieorkest?’

Een unaniem antwoord: ‘ZELF SPELEN!’

We nodigen alle kinderen daarom uit op onze voorstelling I-music waar Mila en opa Remi hen mee op avontuur zullen nemen!

Met de kleurplaat in de hand wuiven de kinderen ons uit!

98

Op onze ronde door Dilsen-Stokkem maken we een tussenstop in de bibliotheek. Daar staat I-music op het programma van de digitale week. In de voorstelling wordt namelijk de digitale weg gebruikt om de instrumenten van een harmonieorkest te leren kennen. Maar zelfs in de bib maken we de overstap van de irreële wereld naar de echte wereld en ook hier kunnen de kinderen enkele instrumenten uit proberen. En de kinderen zijn niet de enige enthousiaste toehoorders! Ook ouders en grootouders komen een kijkje nemen.

10 11

Wij kijken alvast uit naar vrijdag 1 mei en staat te popelen om samen met Mila en opa Remi de kriebelklanken van het harmonieorkest los te laten op dat jonge enthousiaste publiek!.

12 13

Meer info:

Digitale week

Harmonie Rotem

Facebook event

Facebookpagina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s