KF Sint-Jozefsgilde Mol-Sluis en Alleendje

Hieronder het vervolg van de weg die KF Sint-Jozefsgilde Mol-Sluis aflegt met Alleendje:

We maken verder reclame voor  Alleendje:

Gedurende 1 maand wordt er dagelijks enkele keren reclame gemaakt voor Alleendje op een regionale radiozender.

Op vrijdag 24 april is de regionale TV (Kempen) komen filmen tijdens een repetitie die in het teken stond van Alleendje. Ook het kinderkoortje was aanwezig om samen met de voltallige fanfare het stapliedje van Alleendje in te oefenen. Onze dirigent , een muzikant en 2 kindjes van het koor gaven een interview  en zo krijgen weer heel wat mensen meer info over het project.

Ondertussen is een geslaagde  Toeterkesdag achter de rug. Deze ging door op zaterdag 24 april. Toeterkesdag is een jaarlijkse muzikale kindernamiddag waarbij kindjes van het eerste, tweede en derde leerjaar uitgenodigd zijn. Een 22 tal kinderen hebben deelgenomen aan de leuke spelnamiddag waarbij het thema pesten aan bod kwam: Bij de intro speelt onze  jeugdfanfare Toeternietoe een muziekstuk met wat valse klanken . De dirigent is niet tevreden over zijn muzikanten en geeft negatieve opmerkingen. Hij pest zo één voor één zijn muzikanten weg van het podium en zij verdwijnen naar buiten. Daar staat opeens de dirigent moederziel alleen en kan er geen muziek meer gespeeld worden. De kindjes krijgen de opdracht om in groepjes, aan de hand van verschillende spelletjes , de jeugdmuzikanten terug samen te krijgen op het podium. De kinderen leren hieruit dat het zeer belangrijk is om iedereen te aanvaarden, ook als je iets minder goed kan en dat het zeker voor een vereniging belangrijk is om een hechte groep te vormen. Vanaf 16.30 u. zijn ook de ouders , toeschouwers van harte welkom voor het afsluitconcert. De kindjes hebben ervoor gezorgd dat de jeugdfanfare terug voltallig op het podium zit zodat er opnieuw muziek kan gespeeld worden. Vervolgens mogen alle kindjes het stapliedje van Alleendje, dat ze tijdens een opdracht in de namiddag  ingeoefend hebben , uit volle borst meezingen. Ook het zelfgemaakte filmpje rond pesten met het stapliedje werd getoond en er werd natuurlijk ook nog wat reclame gemaakt om de voorstelling te komen bijwonen op 9 mei.

Nu nog 2 repetities te gaan waarvan  de laatste samen met de theatergroep en dan is het zover. De dag zelf wordt er in de namiddag  ook nog een volledige doorloop gedaan van de voorstelling. Het bestuur zorgt nadien voor een broodjesmaaltijd voor de acteurs, muzikanten en koor. Zo hoeven ze niet meer naar huis tussendoor en kan er nog wat gezellig bijgebabbeld worden. 

Hopelijk wordt het een succes!
Kon.Fanfare St. Jozefsgilde Mol-Sluis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s