Level up? Level up!

De jeugd van KM Sint-Jan Marke bezorgde ons een leuk verslagje van hun repetitieweekend aan zee ter voorbereiding van Level Up!

REPETITIEWEEKEND

16-18 OKTOBER 2015

Level up? Level up!

Over een kleine maand is het zover! Na maanden hard werken, gaan wij eindelijk in concert! Het wordt een spetterend optreden waarin de video games op een verrassende wijze tot leven zullen komen. 14 november 2015 is voor ons de dag van de waarheid. Dan vindt het resultaat van dit fantastisch project en ons harde werk plaats in de Stadsschouwburg in Kortrijk.

 

Level up is niet enkel de naam van ons project, maar na het weekend van 16-18oktober kunt u wel zeggen dat wij, de muzikanten, ook level up gingen. Dit weekend was er een repetitieweekend ingepland en dat stond volledig in het teken van ons groot concert. Zoals Samson en Gert het al eerder gezongen hebben: “repeteren, repeteren, wie zijn best doet zal het leren.” Deze harde waarheid hebben de muzikanten dit weekend wel bewezen! Het programma stond boordevol repetities, maar liefst 11 uren! We hebben door gebeten tot het bittere einde en na deze lange, drukke, vermoeiende maar ook zeer leerzame dagen, zitten alle muzikanten nu wel een paar levels hoger. U bent waarschijnlijk ook wel benieuwd naar wat we allemaal gedaan hebben op dit zalige weekend!

 

Het begon allemaal vrijdag om 18 uur. Dan kwam iedereen aan in ons verblijf in Nieuwpoort genaamd de Barkentijn. Dit vakantiecentrum heeft een fantastische ligging op de dijk van Nieuwpoort. We namen onze sleutel in ontvangst en verkenden meteen het gebouw en onze kamer. Toen we onze kamer gevonden hadden, versierden we deze onmiddellijk met een kleurrijke slinger en gezellige kerstlichtjes. En als kers op de taart plakten we ook nog een collage aan onze deur zodat iedereen wist dat wij daar sliepen. Vele muzikanten waren toch wel enthousiast over onze leuk versierde kamer. Onze kamer had zicht op zee net zoals het restaurant waar we om 19u onze eerste maaltijd konden verorberen. We begonnen met heerlijke kervelsoep en daarna volgde er een hoofdschotel met gyros en lekkere frietjes. Na onze eerste maaltijd vond de allereerste repetitie van dit weekend plaats. Toen konden we al niet meer ontkennen dat we al veel hadden bijgeleerd. Het vakantiecentrum was uitgerust met een grote zaal waar de opstelling al klaar stond net zoals het op het concert zal zijn. Na 2 uren repeteren werden we beloond met een drankje en konden we nog even gezellig met alle muzikanten samen zitten in een andere grote ruimte van het vakantiecentrum. Deze ruimte was uitgerust met een bar, een televisie, tafels en stoelen en natuurlijk ook enkele zetels. We kletsten nog wat bij en geleidelijk aan ging iedereen naar zijn eigen kamer. Wij zetten nog even wat muziek op en babbelden nog wat en uiteindelijk zijn wij dan ook ingedommeld. Het was al een leuke avond, maar toch verlangden we stiekem tot de volgende dag, dan waren we eindelijk volledig represent met de jeugd! Ook de andere aanwezigen van de harmonie vonden onze jeugdigheid toch wel een toffe inbreng en genoten van onze vriendschap!

 

Iedereen wist dat het een korte nacht ging worden, want om 8u konden we al genieten van een ontbijtbuffetje… Aan de tafels was het een blij weerzien van de muzikanten, waarbij iedereen elkaar een goede morgen wenste. Tussen de soep en de patatten, zoals we in Kortrijk zeggen, hebben we nog eventjes voor school gewerkt want jammer genoeg hadden wij enkele taken en toetsen. Maar zo veel tijd hadden we nu ook weer niet want om 9u30 werden we al verwacht voor onze tweede repetitie, maar deze keer was het een partiële repetitie. We namen afscheid van de kopers en het slagwerk en gingen samen naar het aquarium met gastdirigent Bart Lagacie. Iedere zaal in ons vakantieverblijf had een naam van een zeedier. Ik denk dat we het er met zijn allen mee eens zijn, dat dit zeer goede repetities waren, waar we veel hebben bijgeleerd. We zijn onze gastdirigenten Bart Lagacie en Johan Ferlin heel erg dankbaar voor deze twee boeiende repetities! Daarna werden we door de vrouwen verwacht in de orkazaal voor een aperitiefje.

 

De jeugd telde al 4 aanwezigen, nog eventjes wachten en we waren volledig. We waren allemaal ongeduldig om elkaar, na een toch wel lange tijd bij sommigen, terug te zien. Ondertussen kletsten we nog eens met de andere muzikanten en speelden met ons viertjes een gezelschapsspelletje. Ook de app “de slimste mens” bracht ons dichter bij elkaar, samen stonden we sterk en konden we de tegenstanders uitschakelen. Eindelijk kregen we het langverwachte nieuws, Louise was er bijna! Wij waren dolblij en liepen haar al tegemoet. Toen waren we met 5. Onze maagjes begonnen ook al te knorren van het vele repeteren, gelukkig stond de zalm al op ons te wachten. We schoven aan met de jeugd aan tafel en genoten van elkaars gezelschap. Beetje bij beetje komen en gaan er muzikanten, de ene hebben al enkele repetities meegemaakt, anderen kwamen nu pas aansluiten bij de bezetting. Ook de jeugd raakte stilaan compleet; de 2 anderen kwamen nu ook toe. Samen gingen we naar onze kamer om daar nog een beetje bij te praten en zot te doen.

 

Ook onze nieuwkomers mochten nu alles uit de kast halen want er stonden twee repetities op het programma! Met een beetje vertraging door het eten konden we uiteindelijk toch beginnen spelen. Bart kon al zijn geplande stukken spelen en zo was iedereen tevreden. Tijdens deze repetitie maakten we kennis met het koor. Iedereen was overdonderd door deze krachtige en prachtige stemmen. Beetje per beetje kregen we te zien hoe ons level up project er zal uitzien. We kregen ook al beelden te zien en we moeten eerlijk toegeven dat het zeer spectaculair zal worden. Dus mis het zeker niet! Natuurlijk hebben we aan zee ook eens tijd gehad om ons te ontspannen en vanaf 16u30 was het zover…  Velen trokken in verschillende groepjes naar de zee en wandelden daar langs de pier, om te genieten van de gezonde zeelucht. Met ons 7 genoten we van een lekkere wafel, waar er heel wat lachwekkende foto’s van zijn en na het verorberen van deze overheerlijke warme wafel trokken we ook met de jeugd richting de pier. We lachten en maakten veel plezier! Uiteindelijk keerden ook wij terug naar het verblijf.

 

Na deze gezellige wandeling schoven we opnieuw de voetjes onder tafel. Deze keer konden we genieten van allerlei bereidingen met koude vis. En nu was ook het laatste lid van de jeugd van de partij, eindelijk waren we voltallig! ‘s Avonds stond er ons alweer een volgende repetitie te wachten en ook hier merkten we de grote vooruitgang die we in die korte tijd al hadden gemaakt. Met een trots gevoel sloten we de avond af met een drankje en een gezellige quiz. Al snel werden de groepjes voor de quiz gevormd en vanzelfsprekend wou de jeugd samenwerken om zich te bewijzen tegen over ‘de oudjes’. In de eerste helft nam de jeugd een vliegende start en stond na de eerste helft op kop maar helaas moesten we het onderspit delven na de tweede helft waar de vragen voor ons wat moeilijker waren. Uiteindelijk werden we toch nog vijfde en keken we positief terug op de avond. Onze buikspieren doen nog steeds pijn van al dat lachen.

 

De tijd gaat snel en dat hebben we zeker gemerkt. We waren al gekomen aan onze laatste dag in Nieuwpoort. We vlogen er dan ook onmiddellijk in met 2 repetities in de voormiddag. Na het middagmaal volgde onze laatste repetitie en dit was dan ook de afsluiter van een geslaagd repetitieweekend. We willen daarom iedereen bedanken voor zijn of haar inzet!

 

Groetjes van de jeugd.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s