Koninklijke Harmonie van Peer – Notes & Beats

Notes & Beats van de Koninklijke Harmonie van Peer is het tweede genomineerde initiatief. De Koninklijke Harmonie van Peer wil een totaalbeleving brengen voor het publiek en het imago van de harmoniemuziek een nieuwe boost geven. Dit doen ze door de notes van de harmonie uit te breiden met beats van de electronica. De dj’s en electronica worden mee muzikant in het orkest. De vereniging wil hierdoor de blaasmuziek meer toegankelijk maken voor buitenstaanders en het repertoire uitbreiden.

Notes & Beats werd door het panel van de Vlamo Award genomineerd omwille van het muzikaal-artistiek grensverleggende karakter. Het feit dat de harmonie de klanken van het orkest uitbreidt door een dj deel te laten nemen als muzikant zorgt voor de buitengewone vorm. De insteek om op lange termijn voor een repertoireuitbreiding van de blaasmuziek te zorgen (onder meer door zelf een compositiewedstrijd in te richten), wordt uiteraard ook toegejuicht door het panel van de Vlamo Award.

Meer info: http://www.harmonie-peer.com/

Datum: oktober 2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s