Concertband Teralfene – In Time In Team – 21 mei 2016

Toen we eind vorig jaar ons idee kwamen voorstellen aan Vlamo, stond alles nog in zijn kinderschoenen.  Door omstandigheden hebben we namelijk in de laatste week voor de presentatie beslist om ons initiële concept te wijzigen.

We hebben het tijdens onze presentatie dan ook meer gehad over ideeën en visies, zonder echt concreet te kunnen zijn.  We waren dan ook zéér vereerd dat Vlamo ons de kans heeft gegeven om ons te bewijzen op basis van een nog niet uitgewerkt concept.

Ondertussen zijn we een aantal maanden verder, en begint alles vorm te krijgen.

De avond wordt opgebouwd rond het idee dat er een boodschap is gestuurd vanuit de toekomst waaruit blijkt dat er veel dingen fout lopen en er wordt om hulp gevraagd uit het verleden.

De muzikanten van de concertband en het publiek zullen samen, in team, deze hulp gaan bieden door terug te reizen naar bepaalde gebeurtenissen in het verleden om die te gaan voorkomen, of te verbeteren of anders te gaan beïnvloeden.  De boodschap die we zo willen meegeven is dat, welke dingen we ook doen of welke beslissingen we ook nemen, alles heeft invloed op onze toekomst.

Tussen elk muziekstuk maken we een tijdreis en elke reis brengt ons naar een bepaalde gebeurtenis in het verleden. Elke gebeurtenis wordt op een aparte manier uitgewerkt en voorgesteld en vorige zondag zijn we al creatief aan de slag gegaan.

Zo heeft Eddy, onze trompettist, zich voor de gelegenheid gewaagd aan een heuse fotoshoot.

Publicatie1

Ook ons creatieve saxofoniste Hilde hebben we al aan het werk gezet om haar interpretatie van stierengevechten te tekenen.

DSCF4163

En voor de verwelkoming in onze shuttle, hebben we beroep gedaan op de zwoele stem van onze trompettiste Carmen.

DSCF4166

Binnen 14 dagen gaan we met de volledige concertband op repetitieweekend en daar zal volop verder geoefend worden aan alle muziekstukken maar er zal ook al véél energie kruipen in het repeteren van onze tijdreis.

Hoe dat verlopen is, laten we zeker weten!

Groetjes

Werkgroep In Time In Team

Lies, Geert, Kristof, Dorien en Els

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s