Engelenburcht – Werkgroep Tekeningen

Nog een kleine update van Toeterdonk over het project Engelenburcht waarvan de voorstelling op zaterdagavond 23 april voor het eerst opgevoerd wordt:

Met de hele groep is besloten dat een projectie tijdens het concert geen meerwaarde zou zijn. Tekst en muziek zijn inhoudelijk sterk genoeg en daar willen de vereniging niet meer aan raken. De groep besloot om op een andere manier gebruik te maken van “beeld” en ging een samenwerking zijn aan met het 3de leerjaar van de plaatselijke lagere school. Zij hebben het verhaal van de familie Valckenaers volledig uitgetekend. Het resultaat zal tentoon gesteld worden en het publiek heeft de kans om voor of na de voorstelling een kijkje te nemen.

Een bericht van de werkgroep Tekeningen:

Voor onze voorstelling Engelenburcht op 23 april hebben we nog een leuk extraatje in petto! Ann Van Dessel slaagde erin om het gruwelijke verhaal over de familie Valckenaers, dat wij u zullen brengen, uit te schrijven op kindermaat. Het werd een meeslepend voorleesverhaal. Twee leden van onze fanfare, Tarsi en Vera, trokken naar het 3de leerjaar van vrije basisschool Lambertzhoeve in Tildonk. Ze brachten er een workshop uitgewerkt door onze educatieve ploeg, Tess en Gwen. De leerlingen beluisterden in première enkele korte, opgenomen fragmenten uit “Engelenburcht” om in de sfeer te komen. Naast het thema “WOI”, werd er ook gepraat over vluchtelingen en over de aanslagen van 22 maart. De workshop leverde een mooi resultaat op. Maar liefst 32 leerlingen lieten hun creativiteit de vrije loop en maakten kunstwerkjes over het verhaal van de familie Valckenaers. Het resultaat kan u bewonderen op een tentoonstelling voor en na de voorstelling van 23 april!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s