Repetitieweekend In Time In Team – Concertband Teralfene

Dit weekend (22-24 april) was het zover! Het repetitieweekend ging vrijdagavond, na een lekkere broodjesmaaltijd, van start met een vrolijke noot: de tango uit Saga Candida mocht elke muzikant verblijden. Onze dirigent en ijverige muzikanten ‘kuisten het stuk helemaal uit’, zoals dit hier in Teralfene wel eens wordt gezegd. Elke rust, elke staccato, crescendo en ritenuto kwam op zijn plaats en na veel oefening waagde zich niemand er nog aan om ‘in het gat te spelen’.

Na de repetitie werden alle muzikanten aangespoord om ‘de mol’ van het weekend te vinden: welke muzikant speelt vals (1), in welk stuk (2) en met welk instrument (3)?

Na een lange en gezellige avond bood zaterdagochtend zich aan met partiële repetities. In de namiddag legde de werkgroep het nieuwe concept van naaldje tot draadje uit aan de muzikanten en trad onze presentatrice, Gisèle Keppens, toe. Samen werd er een doorloop van het concert gedaan. Muzikanten ontdekten elkaars verborgen talenten: Fred Astère, alias Eddy Rossignol, kon op heel wat fans rekenen, Carmen De Coster werd geloofd om haar warme stem en Hilde Geeraerts genoot van de fijne commentaren bij haar tekeningen. Bij een heerlijke spaghetti kwamen de muzikanten al snel tot een consensus: dit concert moet en zal een topper worden. Dit samenhorigheidsgevoel zorgde voor hilariteit bij het inoefenen van enkele parlando’s die steeds nog doorheen de zaal te horen waren op het moment van de muzikale quiz, georganiseerd door onze klarinettist Thomas Buys. Zondagochtend zette de groep zich voor de laatste maal aan de pupiter voor o.a. Vesuvius en Double Dutch. Kortom, de sfeer zat erin: dus… op naar de laatste intensieve repetitieweken!

DSCF6473DSCF5950

Een gedachte over “Repetitieweekend In Time In Team – Concertband Teralfene

  1. Eddy Rossignol schreef:

    Jaja de muzikanten van de Concertband Teralfene gaan keihard tegenaan. De laatste repetities wegen natuurlijk het zwaarst maar het resultaat zal tijdens het concert te bewonderen zijn…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s