Concertband Teralfene en vzw De Valier

Voor de voorstelling van In Time, In Team werkte Concertband Teralfene samen met vzw De Valier. Zij hebben voor hen een vulkaan als decorstuk gecreëerd.

VZW De Valier uit Liedekerke biedt een kwaliteitsvolle geïntegreerde totaalzorg aan personen met een handicap als antwoord op zorgvragen en zorgnoden. De Valier richt zich tot volwassenen met een aangeboren handicap of met een niet-aangeboren handicap.
Het activiteitenaanbod wordt afgestemd op de specifieke noden en behoeften van elke bewoner/ bezoeker.

De Valier wil voor deze bewoners/ bezoekers een plek zijn waar zij zichzelf kunnen zijn, waar zij kunnen spreken met en luisteren naar anderen. Zij worden er begeleid met het geloof in hun mogelijkheden tot groei alsook in het erkennen en respecteren van hun grenzen en beperkingen.

Het Creatief Atelier is alle werkdagen open voor bewoners uit de verschillende vestigingen. Mogelijkheden in het atelier zijn tekenen, schilderen, boetseren, knippen en plakken, papier scheppen voor wenskaarten, papiermaché, borduren, juwelen maken,… De bezoeker geeft meestal zelf aan wat hij wil doen. Er kan zowel individueel als in groep gewerkt worden.
Voor het maken van de vulkaan, als decorstuk voor het concert van de Concertband Teralfene op 21 mei 2016, werd uiteraard in groep gewerkt. Het is een groots papiermaché-project geworden. In het Creatief Atelier wordt voornamelijk met recycleerbaar of afvalmateriaal gewerkt. Zo ook voor het vulkaan-project. Kranten werden tot repen gescheurd en weekbladen uit elkaar gehaald. Die vellen werden papierproppen. We lijmden repen krantenpapier op grote isomopanelen. Daarop kwamen resten van isomo en verpakkingskarton om volume te creëren. De holtes ertussen mochten worden opgevuld met papierproppen. Zowel bezoekers in rolwagens als meer mobiele creatievelingen konden aan dit project helpen. Ook bij het beschilderen kon elke bezoeker zijn/ haar steentje bijdragen.
In totaal werkten 12 bezoekers mee aan de creatie van de vulkaan.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s