In Time, In Team – Concertband Teralfene

De Concertband Teralfene o.l.v. Dominic Reynders bracht op 21 mei hun jaarlijks concert. Er werd geopteerd om er iets speciaal van te maken en ook om het project in te dienen als kandidaat voor de Vlamo Award 2016. De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen.

De bedoeling was om het publiek mee te nemen met een ‘tijds-shuttle’ en zo enkele historische gebeurtenissen te belichten die een grote invloed hadden op het reilen en zeilen van onze wereld.Waarbij we als luisteraar en toeschouwer de mogelijkheid kregen ons af te vragen wat er zou gebeurd zijn indien die situaties zich niet of anders hadden voorgedaan.

Het publiek werd ontvangen met ‘boarding pass’ in een sfeervolle sporthal aangekleed als een ‘shuttle’ inclusief ‘hostessen’ die ons o.a. op de veiligheid wezen ten einde ongelukken en ongemakken te vermijden. De ‘boordcommandant’ Gisèle Keppens nam ons vervolgens mee op reis door de tijd en deed dat op een prachtige manier.

In het eerste deel werden we meegenomen naar o.a. Tsjernobil, New Orleans, naar de ramp met de Zeppelin om te eindigen met een ware heksenjacht, voorzien van prachtige illustraties op het scherm. De Concertband musiceerde op een hoog peil en dirigent, kapitein Dominic, kon tevreden terugblikken op het eerste deel van de vlucht.

Na de tussenlanding terug op weg over de Vesuvius,  via de Dino’s, de dood van Lennon om de landing in te zetten bij de ‘jeugd’ met nummers van Deep Purple, Adèle en Avicii. Jeugd die nog steeds onze toekomst betekent.

Een zeer geslaagd concert met een goed orkest en uitstekende solisten , in een programma dat de mensen misschien doet nadenken. Of dit voldoende zal zijn om de Vlamo Award binnen te rijven? De Concertband heeft met dit project het beste van zichzelf gegeven en daar plukt iedereen de vruchten van, wat de bedoeling is in onze amateur blaasmuziekwereld, of niet?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s