Genomineerden Vlamo Award 2017

Net voor de eindejaarsfeesten brengt Vlamo heugelijk nieuws! De genomineerden voor de Vlamo Award 2017 zijn bekend.

Met fierheid presenteren we: Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia De Zwaan en Koninklijke Harmonie de Burgersgilde, Lichtervelde met Het Frontparadijs, Het Orkest van de Rode Muizen met Spitsbergen, DrumSpirit met Arena en last but not least Concertband Euterpe met Music Should Have No Boundaries!

Dikke proficiat aan alle genomineerden!

Het Frontparadijs

Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia De Zwaan en Koninklijke Harmonie de Burgersgilde van Lichtervelde slaan voor hun initiatief Het Frontparadijs de handen in elkaar. Heel Lichtervelde maakt een reis terug in de tijd naar de periode van de Grote Oorlog wanneer de gemeente een rustplaats was voor soldaten aan het front. Een plekje paradijs in alle gruwel. Tijdens het initiatief mogen alle deelnemers de fiets op. In groep worden ze meegenomen naar acht belangrijke en historische locaties in Lichtervelde. Een verhaal vormt de rode draad tijdens de route en elke locatie wordt opgeluisterd met een bijzonder muzikale act. Het belooft een aangrijpende tocht te worden vol met visuele en auditieve verrassingen. Krachten noch moeite zullen worden gespaard om de sfeer van de bezetting in Lichtervelde weer te geven. Een bijzondere ervaring. Schrijf alvast het weekend van 9 en 10 september en 16 en 17 september 2017 in de agenda.

Spitsbergen

Het eigenzinnige Orkest van De Rode Muizen neemt ons dan weer mee op reis naar het Noorderlicht in Spitsbergen. Met een volledig nieuw geschreven verhaal en van op een wit blad gecomponeerde muziek trakteren zij ons op een ware rock opera voor toeschouwers van 5 tot 95 jaar. Een spektakel vol met muziek, dans en tekst. Een sprookje vol emotie, spanning en variatie. Verwacht je aan originele muziek, fantasie en laat je meevoeren naar de intense wereld van Spitsbergen. Hiervoor schrijf je zeker 12 mei 2017 in je agenda!

Arena

DrumSpirit brengt met Arena een innovatieve show waarin het publiek deel wordt, is een inclusie van percussie in alle mogelijke vormen in een dynamische en opzwepende mix van audiovisueel spektakel. Terwijl in de twee voorgaande edities dit letterlijk kon genomen worden (een goede integratie van percussie in een show gebracht voor publiek), wil DrumSpirit met deze productie de grenzen van beleving van zowel performers als (doel)publiek verleggen. Noteren maar: 3, 4 en 5 maart 2017!

Music Should Have No Boundaries

Met Concertband Euterpe verleggen we ten slotte letterlijke grenzen. Deze vereniging trekt in augustus 2017 naar Ndola en Mfuwe in Zambië. Daar gaan ze samen met het lokaal orkest concerteren. Dit orkest is verbonden aan een kerk waarvan ze beperkte middelen krijgen. Muziek leren ze echter enkel via YouTube. Om hen hierbij te helpen zal Concertband Euterpe workshops organiseren. Daarna wordt verder getrokken naar een lokaal schooltje in Mfuwe. Hier gaan ze samen met de kindjes aan de slag. Er worden muzikale spelletjes voorzien, klapliedjes worden aangeleerd en er wordt ook een initiatie blokfluit spelen gegeven. Bij thuiskomst is het de bedoeling dat de Concertband ook een stukje creativiteit uit Zambië terug meebrengt naar Bilzen. De vereniging slaat dan ook de handen in elkaar met Stad Bilzen. Er wordt een terugkomst-concert georganiseerd en een fototentoonstelling in de Bibliotheek. Wie benieuwd is naar deze grenzeloze avonturen kan op 18 mei 2017 afzakken voor het aperitiefconcert in het kader van het project of naar het benefietconcert op 8 juli 2017. Wie zich dan nog afvraagt hoe de vereniging het gesteld heeft in Zambia kan op 15 december 2017 een kijkje nemen het terugkomst orkest en naar de fototentoonstelling.

Vlamo is in ieder geval heel fier op deze mooie projecten! We zijn trots dat er zoveel creativiteit en zin voor initiatief terug te vinden in onze muziekverenigingen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s