Tot aan de Ijzer

De Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia Deerlijk bestaat 95 jaar. 2018 is ook het jaar van de herdenking van ‘De Groote Oorlog’ dus men besloot om de handen uit de mouwen te steken en een jubileumconcert te organiseren in het kader van deze herdenking.

We spreken hier niet zomaar van een concert, maar van een heus klank- en beeldspektakel. Dit zal doorgaan op een oude fabriekssite, die dan ook integraal ingekleed zal worden. Zelfs op zo’n manier dat de bezoeker zich als het ware ín WO I bevindt. Van vertellingen en muziek tot beelden en effecten -en dit allemaal op 2 podia-. Er wordt samengewerkt met een koor, meerdere kunstenaars en een drum- en pipeband om het geheel af te maken.

Het verhaal dat verteld wordt is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Brusselse geneesheer Maurice Duwez (a.k.a. Max Deauville). Hij was bataljonarts ten tijde van de Duitse inval in 1914 en nam deel aan de terugtrekking van het Belgische leger tot aan het Ijzerfront. Zijn belevenissen schreef hij in dit boek neer.

Het initiatief ‘Tot aan de Ijzer’ belooft één van de belangrijkste activiteiten te worden binnen de vele die in de gemeente Deerlijk zullen doorgaan. Er werden verschillende werkgroepen opgericht in de gemeente, om alle herdenkingsactiviteiten op elkaar af te stemmen. Tot aan de Ijzer zal doorgaan op 21 en 22 april 2018 en betekent het startschot van de reeks. Hou zeker deze website, hun website en hun Facebookpagina in het oog!

tot-aan-de-ijzer afb

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s