De Fanfarathon zat de voorbije weken niet stil…

Voor het initiatief De Fanfaraton slaan drie muziekverenigingen uit de fusiegemeente Kasterlee (Koninklijke Fanfare De Kunstminnaars Kasterlee, Koninklijke Fanfare Vreugd In Deugd Lichtaart, Koninklijke Fanfare de Kempenzonen Tielen) de handen in elkaar. Ondanks de gezonde competitie tussen de drie gemeentes en verenigingen, willen ze met hun project vooral tonen dat ze dezelfde passie delen.

Bij een dochtertje van één van de leden werd enkele jaren terug kanker vastgesteld. Dit haalde het leven van de hele familie overhoop, maar ze vonden ook héél veel steun, onder meer bij het Kinderkankerfonds. Omdat ze deze organisatie wilden bedanken met een benefiet, ontstond het idee van “De Fanfarathon”: een marathon-marsuitstap waarbij elke fanfare een individueel parcours van 13 km door zijn dorp aflegt, hierbij vergezeld door een groeiend aantal volgers. De laatste kilometer zullen de drie fanfares gezamenlijk stappen op de tonen van een nieuw gecomponeerde Fanfarathon-mars. Op verschillende rustpunten in het traject zullen lokale verenigingen zorgen voor een drankje, versnapering en muziek. Scholen, sportclubs en andere verenigingen worden gemobiliseerd voor extra ondersteuning waar nodig.

Tielen

“Naast een benefiet dient het project ook om de drie dorpen dichter bijeen te brengen en een ‘samen sterk’ gevoel te creëren. We zijn drie kleine gemeenschappen en waar iedereen iedereen nog kent.”

Verder willen ze de Fanfare ook weer deel laten uitmaken van het straatbeeld. Marsoptredens zijn de laatste decennia miskend, terwijl fanfares net dan een groot publiek kunnen bereiken. Met dit initiatief willen ze weer prominent aanwezig zijn, beweging brengen in het dorp en er de verbindende factor zijn: door alle wijken en straten stappen, zodat iedereen kan voelen dat fanfare een feest is!

“Na een uniforme informatie naar alle leden van de drie fanfares, werden alle verenigingen in de drie dorpen benaderd. We vragen aan de verenigingen een duidelijk engagement en hebben het werk in (logistieke) takenpakketten  opgedeeld. Ook zijn er verenigingen die eigen initiatieven ontwikkelen om een (financiële) bijdrage te leveren.

Ons project geniet de steun van het bedrijfsleven en behalve de financiële steun zijn er ook een aantal met frisse ideeën.We hebben een restaurant dat per ontbijt 5 Euro schenkt, een drukker die fanfarathon-speelkaarten aanbiedt. Ontwerpers en installateurs die gratis diensten aanbieden. De volgende maanden zullen er placemats, bierviltjes, boodschappentassen en T-shirts in omloop gaan!

Daarnaast heeft elke fanfare heeft een individueel trainingsprogramma uitgewerkt. We starten met wandelen door het dorp en voeren de afstanden bij elke wandeling op. We repeteren de fanfarathon-mars al stappend en in juni zullen we gezamenlijke oefenen.”

Fanfare De Kunstminnaars Kasterlee vzw
Koninklijke Fanfare Vreugd In Deugd Lichtaart vzw
Koninklijke Fanfare de Kempenzonen Tielen vzw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s