Help, De taart staat in brand!

Toeterdonk warmt zich op voor een nieuw project: na het succes van de Engelenburcht komen we nu nog veel gedurfder uit de hoek. Namelijk in gezelschap van een draak. Weliswaar een draak met een probleem: hij kan de kaarsjes op zijn verjaardagstaart niet uitblazen; hij blaast ze aan. En dan kan je natuurlijk geen wens doen. Dus gaat Driess de draak op zoek naar iemand die hem kan leren blazen zonder brandgevaar.

Zijn vriendinnetje Bertha Bever zal hem begeleiden op zijn zoektocht, en Toeterdonk en het jeugdensemble óók. Onderweg maken ze kennis met verschillende dieren met rare manieren, maar die wél kunnen blazen.

Het wordt een vrolijk verhaal over geloven in je eigen krachten, ook al lijken die soms eerder een handicap. En over pesten en opkomen voor mekaar. En, wat dacht je, over muziek.

Componist/dirigent Simon Van Hoecke speelde al een tijd met het idee van een familievoorstelling.  Liefst opnieuw met Ann Van Dessel als tekstauteur en verteller. En deze keer nemen we ook kunstschilder Gonda Cleynhens mee om het sprookje in beeld te brengen.

De aanleiding om het project op de trein te zetten was een vraag om een benefietconcert voor Eye Hope Foundation: dat is een vzw die fondsen verzamelt voor diepgaand onderzoek i.v.m. het syndroom van Wolfram, een gevolg van een zeer zeldzame erfelijke afwijking, die langzamerhand heel het zenuwstelsel stillegt. In Vlaanderen zijn er twee kinderen gekend met deze aandoening Viktor en Bertha. De laatste is een 12-jarig meisje, vol levenslust en energie, maar intussen al bijna blind. Niet toevallig heeft zij een bever-naamgenootje!

Tekst, muziek en tekeningen zijn geen illustratie van mekaar, maar hebben mekaar gekneed en gevormd. Ze zijn gewoon samen, tegelijk uit één ei gekomen. En vandaag nog als een hechte drie-eenheid aan ‘t groeien. Het project staat al heel ver, maar is ook nog niet àf. Wij wachten nog op wat wij niet verwachtten. Benieuwd wat we nog allemaal gaan meemaken…

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s