De Bilzer Stadsmuzikanten

KH De Eendracht Kleine-Spouwen Bilzen haalde de mosterd voor deze voorstelling bij ‘De Bremer Stadsmuzikanten,’ dat door het geluidshuis als hoorspel werd uitgebracht. Dit sprookje van de gebroeders Grimm gaat over 4 dieren (ezel, hond, kat en haan) die willen ontsnappen uit de sleur van hun huidige saaie leven. Door een samenloop van omstandigheden komen ze elkaar toevallig tegen en worden ze gebonden door een gemeenschappelijke passie: muziek. Het verhaal wordt hier herdoopt naar de harmonie versie: “de Bilzer Stadsmuzikanten’’. Een luisterverhaal in een nieuw jasje waarbij de oren zoveel mogelijk geprikkeld worden en waarbij ook enkele lokale personages hun opwachting maken. Het sprookje bevat ook enkele onderliggende boodschappen: het plezier van in groep muziek spelen en de vriendschappen die daaruit ontstaan, het leren samen spelen en het oefenen, … Deze onderwerpen passen perfect bij de visie van de harmonie van Kleine-Spouwen. Voor dit initiatief werken ze samen met een bevriend koor en een drumband uit het naburige Hoeselt, om de karakters uit het sprookje tot leven te werken, evenals de lokale tekenacademie. Een multidisciplinair project dat de gemeentelijke grenzen zeker kan overstijgen!
Met hun project willen ze het cliché dat harmonies oubollig zijn, doorbreken en een modernere invulling geven.

De Bilzer stadsmuzikanten
Mark Borgions, Het Geluidshuis (Julius De Geyterstraat 212, 2020 Antwerpen, België)

Website: www.khdeeendracht.be
Facebook: www.facebook.be/khdeeendracht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s