De voorbereidingen van Continuo voor hun concert Onbegrensd!

Onze werktitel ‘In Dialoog’ omvatte onze opzet toch niet voldoende, dus zijn we gaan brainstormen voor een nieuwe titel. ‘Onbegrensd’ kwam als grote favoriet uit de bus en verwijst naar de verschillende culturen waar we kennis mee maken, de muziekstijlen die aan bod komen, de verschillende solisten en muzikanten waar we mee samenwerken en het overschrijden van onze grenzen als orkest. We stappen met dit project namelijk volledig uit onze comfortzone en spelen werken en stijlen die we niet gewoon zijn.

Halfweg mei werd de laatste rechte lijn naar de concerten ingezet, met een intensief Continuo-weekend! Zoals gewoonlijk repeteerden we op vrijdagavond, maar daarnaast zorgden we voor een heuse teambuilding op zondag. Na een gezamenlijk ontbijt zaten we om 10u aan de pupiter, om tot 17u30 te werken aan de verschillende stukken voor het concert op 8 en 9 juni. Om het groepsgevoel nog meer te versterken, organiseerden we een potluck om de hongerige magen te vullen na een intensieve dag.

Begin mei kwam Shalan Alhamwy al eens op bezoek tijdens een repetitie, om ons wat meer uitleg te geven bij zijn compositie en ons enkele tips mee te geven om de juiste emoties over te brengen. De repetitiedag tijdens het Continuo- weekend was de ideale gelegenheid om nog wat meer solisten uit te nodigen. In de voormiddag kregen we de Iraanse tar-speler Ehsan Yadollahi over de vloer, die ons een workshop gaf over kwarttonen. Dat bleek op onze Westerse instrumenten geen evidentie te zijn, maar het experimenteren was in elk geval heel plezant. In de namiddag kwam de sopraan Chia-Fen Wu langs om met ons te repeteren. We werkten met haar aan de aria Un Bel Dì Vedremo uit Madama Butterfly van Puccini en het traditionele Taiwanese lied pehbotan (witte pioen). Dat lied werd speciaal voor ons georkestreerd door de Taiwanese componist/pianist/dirigent Wei-En Hsu!

Op 24 mei kwam pianiste Fem Devos langs om met ons te werken aan het 5e pianoconcerto van Saint-Saens.

Nelle Houwen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s