Fanfarathon met maar liefst 76 verenigingen!

Groei evenement

Met de Fanfarathon, een initiatief van de fanfares van Kasterlee, Lichtaart en Tielen waait er een sterke wind door de drie dorpen. 76 verenigingen, scholen en nog groter aantal sponsors verlenen hun medewerking aan de benefiet-actie voor het kinderkankerfonds.

Op 14 september stappen de drie fanfares in een muzikale marsoptocht door hun dorp. Ze maken lussen rond een centraal punt en nemen een groeiend aantal inwoners mee in deze optocht. Na 13 km komen de optochten vanuit de drie dorpen samen aan de Hoge Rielen, om de laatste kilometer als één groep te marcheren naar het slotevenement.

Het wordt een groot evenement waarvoor de fanfares hulp zochten. Ondertussen antwoordden 76 verenigingen en scholen positief op de vraag om mee te werken. Ze steken de handen uit de mouwen onderweg, op de centrale punten of op het slotevenement. Andere stappen mee op of zorgen er door hun creatieve inbreng voor dat de dag een feest wordt. Nog anderen verenigingen organiseren eigen evenementen en schenken opbrengsten aan Fanfarathon. In juli en augustus ging er geen week voorbij zonder dergelijke sponsor-acties en er volgen er nog meer.

Al deze acties en het enthousiasme van de vele medewerkers illustreren de samenhang van de drie dorpsgemeenschappen. Hierdoor zullen de organisatoren tijdens het slotevenement mooie cheques kunnen overhandigen aan de kinderkankerfondsen van Gent en Leuven. Verenigingen, sponsors of individuen die nog een bijdragen willen leveren kunnen dat nog. Zelfs na 14 september kan het nog want echt afsluiten doet fanfarathon pas op 31 december 2019.

De optocht

14 september moet een feest worden. De organisatoren vragen aan de inwoners van de drie dorpen om mee op te stappen achter hun fanfare. Ook kunnen ze door vlaggetjes aan de deur te hangen, steun uiten voor dit initiatief.

De laatste kilometer, de formatie en het opstellen op het terrein wordt geleidt door Jan Peeters. Jan is tambour-maître en jurylid op taptoes en marswedstrijden.

De Fanfarathonmars

Op het slotevenement spelen we de Fanfarathonmars, een compositie van Luc Van Den Eynde (Tielen) en Benny Leys (Kasterlee). Deze is ondertussen ingestudeerd door de drie verenigingen en op 12/9 is er een generale repetitie waar we deze nog een keer met de drie fanfares samen doorspelen.

Meer info in het infokrantje en op de website 

Foto – Marc Verboven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s