Fanfarathon wint VLAMO Award 2019!

We kunnen opnieuw terugblikken op een geslaagde jaargang, waarbij de vier genomineerden elk op hun eigen manier op een prachtige manier buiten de lijntjes van hun reguliere werking durfden te kleuren en erin slaagden om impact te creëren. Proficiat aan alle deelnemers!

De geplande prijsuitreiking op het VLOF kon wegens corona helaas niet doorgaan. Daarom planden we op vrijdagavond 8 mei de officiële online bekendmaking op onze Facebook-pagina, helemaal te volgen vanuit ieders kot.

En de VLAMO Award 2019 gaat naar … Fanfarathon vzw met de Fanfarathon!

De VLAMO Award-winnaar van 2019 overtuigde het panel door de geslaagde combinatie van een creatief concept (nl. een muzikale marathon) en een grote impact op de omgeving. Het gekozen initiatief bracht een hele gemeenschap niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk in beweging, en koos er bewust voor om het marcheergebeuren – een vorm van optreden die tegenwoordig toch vaak ondergewaardeerd wordt – op een hedendaagse en positieve manier in de schijnwerpers te zetten, zowel bij de muzikanten als het publiek.

De Fanfarathon bracht maar liefst 80 verenigingen en daarnaast ook scholen, handelaars en bewoners van drie dorpen letterlijk op de been voor het goede doel, wat resulteerde in 80.000 euro voor het Kinderkankerfonds. Elke vereniging marcheerde een individueel parcours van 13 km, het resultaat van een professionele voorbereiding. Tijdens de laatste kilometer werd er als één groep gemarcheerd naar het slotevenement, op de tonen van de – speciaal hiervoor gecomponeerde – Fanfarathonmars. Dit initiatief was meer dan een benefiet: de Fanfarathon wou de fanfares ook bewust op een positieve manier terug in het straatbeeld brengen, als verbindende factor in de lokale gemeenschap. En mét succes! Mensen samenbrengen en verbinden door instrumentale muziek, de missie van VLAMO, werd hier op meer dan één manier in de praktijk omgezet.

De volledige filmpjes van alle deelnemers alsook de opname van de online prijsuitreiking kunnen jullie hier (her)bekijken. Veel kijkplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s